Stroom | Ingrid Mol

Set 7 deel 7

‘Set 7′ vertelt het verhaal van een overmoedige regisseur (Gaby), die in het dorp Broncoli een studio laat bouwen waar hij met zijn crew kan gaan werken en wonen. Een groep van acteurs, schrijvers, componisten, kunstenaars en architecten wordt ingeschakeld om het plan te laten slagen. De samenwerking verloopt stroef. Alle acteurs en alle schrijvers haken af. Ook de componisten dreigen hun biezen te pakken. Maar gelukkig is daar de grote componist Waaijerbakker… En dankzij de geniale genen-manipulator Frits Feenstra en de beeldhouwer Marco van den Enkelaar zullen er uiteindelijk ook weer acteurs verschijnen…

Het werken vanuit een verhaallijn vormt de basis van het werk van Ingrid Mol (IMP!) (Ingrid Mol Presents). SET 7 is een theatrale installatie waarin keramische beelden de aanvankelijk bedachte acteurs hebben vervangen. Hun rol ligt voor een deel besloten in het beeld zelf, maar wordt voor een ander groot deel tot uitdrukking gebracht via de muziek, de teksten en de geschilderde, landschappelijke decors. De beelden informeerden de mensen ter plekke over wat zich op de filmset heeft afgespeeld.

Ingrid Mol (1970) volgde haar opleiding beeldhouwen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij in 1993 cum laude afstudeerde en voor haar eindexamenpresentatie van Stroom een aanmoedigingsprijs ontving.

Danny Weijermans (1969) studeerde in 1995 af als Master of Arts Interactive Multi Media, aan de afdeling Kunst & Mediatechnologie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 1992 is hij verbonden aan SoundPalette, een BV van 6 componisten/ sounddesigners, waar filmmuziek wordt gecomponeerd en geluidsbeelden worden ontworpen.

Stroom archief