Stroom | Stand van Zaken 2003 – Deel 2

Nieuw werk van Haagse kunstenaars

13 Nov – 30 Nov ’03

Stand van Zaken is de jaarlijkse presentatie van beeldend kunstenaars die actief zijn in Den Haag. In 2003 waren drie achtereenvolgende tentoonstellingen samengesteld, waarvan per expositie de samenhang eenvoudig te ontdekken was, en bij elkaar een beeld gaf van het vitale Haagse kunstleven. 

Hoe kunstenaars het (dagelijks) leven als inspiratiebron in hun werk kunnen gebruiken, was het uitgangspunt voor de tweede tentoonstelling in deze reeks.
Het gaat om belevingen van vreugde, verdriet, kwetsbaarheid of schoonheid en situaties als vergankelijkheid, anonimiteit, orde, dagelijkse routine en chaos. Ze zijn op uiteenlopende manieren benaderd: observerend, registrerend of meer persoonlijk. En dat is terug te zien in de geëxposeerde foto’s, video, schilderijen, tekeningen, maquettes en persoonlijke notities.

Deelnemende kunstenaars:
Loes Aarts – foto’s; Erwin van Amstel – foto’s; Marjolijn den Boer – foto’s; Bill Bogaarts – schilderijen; Marie Civikov – schilderijen; Radina Dankova – video; Claudia Heinermann – foto’s; Joncquil – schilderijen; Jos van den Heuvel – schilderijen; Kees Koomen – dagboek; Barney de Krijger – maquette; Jacoline van der Meer – collage; Wim van Ophem – foto’s; Jos de l’ Orme – tekeningen; Marisa Polin – foto’s; Christien Rijnsdorp – ruimtelijk werk; Wieke Terpstra – video; Aline Thomassen – schilderijen

Presentatieregeling Individuele Subsidies
De deelnemers aan Stand van Zaken lieten het resultaat zien van wat zij hebben gedaan met het budget dat in 2003 in het kader van de Presentatieregeling Individuele Subsidies werd toegekend.

Stroom archief