Stroom | Stand van Zaken 2003 – Deel 3

Nieuw werk van Haagse kunstenaars

11 Dec – 28 Dec 2003

Stand van Zaken is de jaarlijkse presentatie van beeldend kunstenaars die actief zijn in Den Haag. In 2003 waren drie achtereenvolgende tentoonstellingen samengesteld, waarvan per expositie de samenhang eenvoudig te ontdekken was, en bij elkaar een beeld gaf van het vitale Haagse kunstleven. 
 
Een tafel waarop een verzameling broden groeit, een registratie van de ontruiming van een kraakpand, een kamer gemaakt met sloopdeuren uit de Haagse wijk Transvaal – deze en andere werken waren te zien op de derde tentoonstelling van de Stand van Zaken 2003.
De getoonde werken komen voort uit een vaak persoonlijk gevoelde betrokkenheid met het onderwerp. Soms wordt de wereldpolitiek aan de kaak gesteld, in andere gevallen hebben de onderwerpen een meer persoonlijke dimensie. De benadering is soms kritisch, bevlogen en uitgesproken, dan weer vragend en onderzoekend. De resultaten waren terug te zien in de gepresenteerde intallaties, objecten, video’s, grafische werken, foto’s schilderijen, projectpresentaties en onderzoeksregistraties.

Deelnemende kunstenaars:
Rachel Bacon – object; Ruben la Cruz – installatie; Onno Dirker – onderzoek; Vojta Dukat – video; Jacqueline Heerema – installatie; Sabrina Lindemann & Annechien Meier – projectpresentatie; Wilma Marijnissen – installatie; Jeroen Nooter – foto’s; Mirko Reinecke – grafisch werk; Machiel van Soest – schilderijen; Komang Suaka – installatie; Pierre Sondeijker – video

Presentatieregeling Individuele Subsidies
De deelnemers aan Stand van Zaken lieten het resultaat zien van wat zij hebben gedaan met het budget dat in 2003 in het kader van de Presentatieregeling Individuele Subsidies werd toegekend.

Stroom archief