Dutch Settlement

Quartair abroad | Ottawa, Canada | 31 mei – 10 juni 2013

EXCHANGE PROJECT between the ENRICHED BREAD ARTISTS and QUARTAIR

Deelnemende kunstenaars: Jessy Rahman, Pietertje van Splunter, Harold de Bree, Erik-Jan Ligtvoet, Pepijn Nieuwendijk, Ingrid Mol, Thom Vink, Paul Donker Duyvis, Geeske Harting, Rens Krikhaar en Marlies Adriaanse.

Performance Paul Donker Duyvis

De kunstenaars van Quartair maken voor deze tentoonstelling nieuw werk, hierbij laten zij zich inspireren door de uiteenlopende betekenissen van het Engelse woord ‘Settlement’. Van de oudste nederzettingen in Nederland tot de volksplantingen in de ‘Nieuwe Wereld’, van afrekeningen in het criminele circuit tot het eigenlijke doel van deze tentoonstelling; het installeren van het werk in het ENRICHED BREAD ARTISTS (EBA) gebouw.

installatie Pietertje van Splunter
Bar at EBA

Met de geschiedenis van Quartair in het achterhoofd, van gekraakt gebouw tot de officiële erkenning als culturele broedplaats door de gemeente Den Haag, willen de kunstenaars de unieke ‘do it yourself’ sfeer van Quartair, voelbaar maken op de opening van 31 mei, en tijdens ‘Doors Open’ op 1 en 2 juni (soort Open Monumentendag). Tegelijkertijd vindt in Ottawa ‘A Touch of Dutch’ plaats, een week die in het teken van de Nederlandse cultuur staat.

Rachel Kalpana James, from The Enriched Bread Artists, and Jessy Rahman, from Quartair, introduced the project on Rogers Tv’s Daytime Ottawa.

Den Haag Centraal