Flora en Fauna Festival 3

i.s.m. kunstenaarsinitiatief Keller uit Den Haag


Vrijdag 4 juli
o.a. “Aphid House” The reincarnations door Wagner/Hernandez/Boon
“How to treat a lady” videoprogramma, samenstelling Roald de Boer

Zaterdag 5 juli
“Souvenir uit Afrika” door Olthaar en van der Meij
“Uw Hond”, performanceherrieband uit IJmuiden
“Consumeeractie”, Marinus/Reijers
“Wrikken”, Geïmproviseerd evolutionair beeld en geluid, Amsterdam
“Mijn Beer”, performance Pierre Sondeijker
“Mean Motherfucking Master of Musical Mayhem”, bruldichtperformance door Martijn Loerakker
“Souvenir uit Afrika”, video van Olthaar en van der Meij
“Uw Hond”, performanceherrieband uit IJmuiden
de Woorddansers, Naaktgeboren/Hordijk uit Rotterdam
“The boss from the whole in the middle”, TBFM Robbie Middelburg

zondag 6 juli
“Souvenir uit Afrika”, video van Olthaar en van der Meij
Lezing: Aankondiging tijdens festival
Wim van Egmond, akoestisch gitaar
“How to treat a lady”, videoprogramma, samenstelling Roald de Boer
Komang Suaka, geïmproviseerd muziek

Gilbert van Drunen, Rachel Bacon, Roeland Labruyere, Denis Oudendijk, Ton Schuttelaar, Iris Burghout en Romana Ekelmans, Paul Donker Duyvis, Wim van Egmond, Lars Borst, Henia Eizenberg, Gamal Ez, Birke Hesse, Jaquem, Andries Micke, Tejo Phillips, Quinten Smith, Ingrid Mol, Emiel van Straalen en Komang Suaka

Performance, opgerolde boom, smaakervaring, geluidsexplosie, object, weerstand, beeldprothese, mijn beer, poetry, ginyello, bladluizen, spaghettisex, insectentaal, migrantenaap, uw hond, vliegenzwam, woorddansers, vlierbes, territoria, microscopie, genetisch ontwerpen, sample-evolutie, geurprieel, mayhem, mummificatie, groeipatronen, tuinafval, getrainde natuur, species, kleitransformers, geschakeld faunisme, klimrek en oestersaus.

Festival waar beeldend kunstenaars, dichters, muzikanten, performers, videomakers, fotografen, zijn uitgenodigd om zich binnen het thema Flora en Fauna te presenteren. Het experimentele karakter van het werk is hierbij belangrijk, daarom is de deelnemers gevraagd werk te maken in een andere discipline dan zij doorgaans doen of samenwerkingsverbanden aan te gaan met elkaar of speciaal voor dit festival een werk te maken.

Behalve werk dat geëxposeerd kan worden in de traditionele zin, is er vooral ook plaats voor performance, beeld en geluid, muziek, lezingen, geur en smaak, kortom een ervaring voor alle zintuigen.

Flora en Fauna is door de eeuwen heen al een thema in het werk van kunstenaars. Dit is als bindende factor gekozen voor dit festival. Vanuit welke optiek de kunstenaar dit doet is uiteraard verschillend.

Verdeeld over de drie dagen vinden er optredens, performances en actie’s plaats welke soms ook een restproduct opleveren. Hiernaast is er ook een expositie met installatie’s, schilderijen, beelden, grafiek, digitale prints etc. te bezichtigen. Deze zal het weekend na het festival ook nog geopend zijn.

Meer op archief Keller.