Relations in Form – beyond the border

21 november 2014 t/m 7 december 2014

De tentoonstelling RELATIONS IN FORM – beyond the border toont werk van negen hedendaagse kunstenaars die met een kritische, heroverwegende houding, reageren op de regio Zuid-Tirol. De kunstenaars zijn actief op internationaal niveau, maar artistiek gezien ook sterk verbonden met de eigen regio. Ze werken in verschillende media; schilderkunst, sculptuur, fotografie, performance, happening en installatie. Een aantal kunstenaars voeren tijdens de tentoonstelling projecten uit waarbij de bezoekers van de tentoonstelling kunnen participeren.

Deelnemende kunstenaars: Simon Perathoner, Arnold Mario Dall’O, Saman Kalantari, Ulrich Egger, Maria Walcher, Sarah Schwienbacher, Hannes Egger, Christian Martinelli, Matthias Schönweger.
Curator: Camilla Martinelli
Project manager: Hannes Egger

Opening: artist talk by Saman Kalantari
Performance me rosa me: Sarah Schwienbacher

De ondertitel ‘beyond the border/voorbij de grens’ , verwijst naar het concept van ‘de grens’, in dit geval niet zo zeer een fysieke grens van een land maar als threshold, een drempel of een overgangsgebied. Wanneer een drempel wordt overschreden, verandert de situatie, moet er een herziening plaats vinden of vormt het een nieuw begin. Het limiteert maar opent ook mogelijkheden, een moment van transitie.

Quartair is de gastheer voor dit tweede deel van een uitwisseling tussen kunstenaarsinitiatieven Quartair, uit Den Haag en de initiatieven Kunsthalle Eurocenter en Werkbank uit Lana, Noord-Italië in April 2014.

Photo: Arnold Mario Dall’O

Met dank aan de Gemeente Den Haag