Independent Drawing Gig #3

6 t/m 16 sept 2007

i.s.m. Ground 2

The Skills

IDG #3 is een concept van de kunstenaar Linus Jablonskis uit Vilnius, Lithouwen. De eerste IDG vond plaats in Vilnius, de IDG#2 in het Museum of Contemporary Art en Press to Exit Space in Skopje.

Cocaine and Able (NY)

concerten 7, 8, 9 september bij Quartair

De IDG #3 is een dynamisch evenement waarbij de deelnemende performers, muzikanten en kunstenaars hun eigen contacten en netwerken gebruiken om, buiten de ‘mainstream’ kunstwereld, hun eigen programma samen te stellen en te realiseren. De Independent Drawing Gig #3 geeft een inspirerende nieuwe visie van ervaring van beeld en geluid, door een creatieve en gevoelsmatige link te leggen tussen tekenen en muziek. De IDG #3 brengt een zeer diverse groep kunstenaars en muzikanten samen, die een experimentele houding en energieke aanpak met elkaar delen.

Kunstenaars: oa. Linas Jablonskis (Vilnius), Kristina Sepetyte (Vilnius), Egle Ridikaite (Vilnius), Ray Bartkus (New York), Cocaine and Able (New York), Vytenis Jankunas (New York), Yane Calovski (Skopje), Velimir Zernovski (Macedonia) Sinisha Ilic (Serbia), Jerome Chazeix (Berlin), Bjorn Hegardt (Berlin), the Skills (Maastricht), Eunji Cho (Korea), Channa Boon (Den Haag), Ronald Cornellissen (Rotterdam), Richard Brouwer (Den Haag), Erik-Jan Ligtvoet (Den Haag).

poster The Bubble Process

Ground 2 Free Festival for groundbreaking art & music

Zet een fijn, danwel gruwelijk muziekje op en de kans is groot dat het je gemoedstoestand beloedt. De Litouwse tekenaar Linas Jablonskis heeft deze wisselwerking als uitgangspunt genomen voor de Independent Drawing Gig. In Quartair nodigt hij toffe tekenaars uit die zich door muziek laten inspireren en indiebands en performers die ter plekke de tekenaar van inspiratie voorzien. Jablonskis deed het kunstje twee maal eerder, in thuisland Litouwen en in het Museum for Contemporary Art te Skopje. Voor Gig #3, exclusief op Ground Two, komt aan indrukwekkend legertje aan kunstenaars en muzikanten overvliegen, o.a. uit New York, Berlijn en Zuid-Korea. Ook zijn er Hagenezen, maar die komen gewoon met de tram. Check de site voor de volledige line-up en reken vooral vrijdagavond op extra spectaculair spektakel:

www.hetdepartement.net