Quartair Link-avonden

Sympathieke club, organiseert o.a. Link avonden
Serie rondleidingen met on-line verbinding langs items op het web

Frederique Bergholz, directrice Centrum Beeldende Kunst, Marres Maastricht
Ellen Rodenberg, beeldend kunstenaar
Hicham Khalidi over mode, prints en web-design
Jan-Maarten Luursema over Virtual Reality
St. G.A.N.G. over de paralelle wereld

Om de actuele (culturele) ontwikkelingen op het world wide web te volgen en een breder publiek te introduceren in deze wereld, wil Quartair een serie on-line lezingen organizeren. De explosieve groei op het web heeft een steeds toenemende invloed op het culturele leven, maar blijft desalniettemin vaak alleen toegangkelijk voor ingewijden. Met de Quartair link avonden willen wij deze gesloten wereld open stellen en kennis nemen van de zeer diverse en boeiende ontwikkelingen die het web te bieden heeft.
De spreker zal het publiek rondleiden van link tot link langs verschillende websites, kan naar aanleiding van haar of zijn eigen site beginnen over eigen werk en vervolgens door linken naar nieuwe terreinen. Veel sites hebben links met aanverwante onderwerpen, maar anderen kunnen ook leiden in een compleet onverwachte richting.
Er zijn kunstenaars die uitsluitend werk maken op het web, anderen hebben een weblog of een web-dagboek waar een constante stroom nieuwe teksten en links te vinden zijn. De rondleidingen kunnen alles omvatten; interessante kunst, een tekst, een filmpje, of gewoon een site die goed in elkaar zit.