Stroom | De Horizon Achterna

presentatie atelieruitwisseling

9 Jun – 27 Jun 1995

Presentatie van de resultaten van atelieruitwisseling. Haagse kunstenaars konden zelf te kennen geven dat ze het voor hun artistieke ontwikkeling van belang vonden om een tijdlang in het buitenland te wonen en te werken.

Tanja Smit (1961) had een jaar de beschikking over een atelier in Barcelona (april 1994 – maart 1995). Zij koos voor deze stad vanwege de zeer barokke en gevarieerde architectuur. Het gevoel een vreemdeling te zijn en het afstand nemen van het vertrouwde had een vruchtbare uitwerking op haar werken op papier.

Mark de Weijer (1963) verbleef de zomer van 1994 in IJsland om onderzoek te doen naar het landschap en de manier waarop de bewoners daar hun natuurlijke omgeving beleven. Dit resulteerde in een serie schilderijen van favoriete plekken van een aantal inwoners van IJsland die tesamen met de uitgeschreven teksten van de gesprekken over deze plekken werden geƫxposeerd.

Christophe Dumont (1964) kwam eind september 1994 vanuit Straatsburg naar Den Haag, gefascineerd door het Nederlandse vlakke polderlandschap. De lange lijnen van water in sloten, kanalen en rivieren en de volledig horizontale opbouw van het landschap sloten nauw aan bij de dynamische structuur waar hij in zijn beelden naar streeft.
Bijgaand verscheen een vouwblad.

Stroom archief