Stroom | Zeger Reyers

‘Kerstshow’ – een geënsceneerde illusie

18 Dec ’97 – 31 Jan ’98

In de vrieskou van een witte kerst wordt u hartverwarmend ontvangen.  En ook al sneeuwt het buiten niet, binnen heerst Koning Winter en hij leidt u door zijn witte koninkrijk. Maak een tocht door het sprookjesland van de vorst en laat u leiden door een wit konijn.

Deze feestelijke KunstKerst wordt u aangeboden door Zeger Reyers (1966). Onder het motto een geënsceneerde illusie regisseert hij een waar Gesamtkunstwerk; een werk voor alle zintuigen. Een kunstwerk waarin de bezoeker participeert door, in een winters decor, met pijl en boog een hert te schieten.
Laat u eens gaan, neem een kusgrage kerstkikker in ontvangst, wie weet vindt u uw prins!
Bij de opening verzorgt Zeger Reyers een kookles voor gevorderden. Het serviesgoed heeft hij reeds vóór de maaltijd aan de tafel gelijmd, wat doet denken aan de tijden van Fluxus. Het kunstwerk ontstaat samen met het publiek, en het verandert en groeit. Een proces dat het werk van Zeger Reyers typeert. Wat resteert zijn sporen.
Deze kerstshow is als een wintervertelling; een ijzig avontuur met toch veel warme gezelligheid. Is dit geen mooi begin van het einde van het jaar? Geluk!”

Tekst: Leo Delfgaauw

Stroom archief