Jump into the Unknown

Jumping into the Unknown
Venice 10 t/m 13 september 2015
Thom Vink, Geeske Harting, Jessy Rahman, Pietertje van Splunter en Harold de Bree

Quartair in collateral event during the 56th Venice Biennale.
opening: donderdag 10 september 20 uur
open: 11, 12 en 13 september 13 tot 17 uur
Artist talk: zondag 13 september 16.00 uur

A Horse, a horse… Quartair
Jaran Kepang, Jessy Rahman
Machines of Loving Grace, Harold de Bree met Mike Watson


Voor de tentoonstelling “Jump into the Unknown”, ontwikkelden Thom Vink, Geeske Harting, Jessy Rahman en Pietertje van Splunter het kunstproject “A horse, a horse” dat verslag doet van een reis met een levensgroot paard. Dit paard werd op verschillende plekken in Nederland en Venetië gebruikt voor films en performances. Zo vaart het paard op een boot door het Westland, wordt toegezongen in Den Haag en verrijst uit het water als Hippocampus. De afzonderlijke kunstenaars vertellen ieder hun eigen verhaal met en over het paard dat gedurende de reis van Den Haag naar Venetië, opgezadeld wordt met steeds meernieuwe verhalen, mythen en betekenissen.

Ook tijdens deze tentoonstelling heeft Harold de Bree in samenwerking met Mike Watson een reeks snelle beveiligingsen surveillance performances plaats laten vinden die te zien waren op verschillende plekken in Venetië. Het doel van het werk was om te spelen met het onbehagelijk gevoel, gevoeld door het publiek dat wordt gadegeslagendoor de steeds toenemende aanwezigheid van beveiligingstechnologie, en op hun eigen medeplichtigheid daarmee.

Deze acties zijn gedocumenteerd en tentoongesteld tijdens “Jump in to the Unknown” georganiseerd door Nine Dragon Heads in het Palazzo Loredan dell’ Ambasciatore.

Dank aan NDH, Peter Delwel, Antti Tenetz.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en Stroom Den Haag